Berat Kandili Yaradan’ın affına sığınmak ve bağışlanma niyaz etmek için bir fırsattır.

berat1

01.06.2015 / Çaycuma

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rifat Sarsık Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Sarsık mesajında şu ifadelere yer verdi:

Kandil geceleri, kültür ve medeniyet ile gelenek ve göreneklerimiz içinde özel ve anlamlı bir yere sahiptir. Bu hayırlı gece de Yaradan’ın affına sığınmak ve bağışlanma niyaz etmek için bir fırsattır. Berat Kandili, aynı zamanda, dargınlıkları ve küskünlükleri giderme, kin, nefret ve intikam duygularını aşma, Yaradan’ın affına erebilmek için, yaratılanı affetme günüdür.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam Âlemi’nin mübarek Berat Kandili’ni kutlar, bu anlamlı gecenin birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesini dilerim.”